توسعه گردشگری روستایی

تماس بگیرید

تالیف: دکتر محمدرضا رضوانی
نشر: دانشگاه تهران
توضیحات:

تقاضا و تمایل برای گردشگری با انگیزه های مختلف جهت تفریح، زیارت، تجارت در تمامی نقاط جهان در حال افزایش است. به طوری که صنعت توریسم به یکی از فعالیت های اقتصادی با رشد بسیار شدید مبدل شده در بردارنده فعالیت های اقتصادی گسترده ای است و می توان آن را به عنوان بزرگترین صنعت در جهان در نظر گرفت. به طوریکه بسیاری از برنامه‌ریزان و سیاستگزاران توسعه گردشگری از آن به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد می کنند. صنعت توریسم در سال های اخیر رشد چشمگیری در سطح جهان داشته است و نقش مهمی را در زمینه ایجاد فرصت های شغلی تولید و در آمد و تحریک اقتصادی ملی و بین المللی داشته است. کشور ما علی رغم داشتن جاذبه های فراوان گردشگری در مناطق روستایی به دلایل عدیده ای تاکنون نتوانسته در راستای توسعه صنعت توریسم گام مهمی بردارد. گردشگری روستایی یکی از مفاهیم و اشکال توسعه پایدار است که از رهگذر ارتقای سطح بهره وری در مناطق روستایی باعث ایجاد اشتغال، اصلاح توزیع درآمد، حفظ محیط زیست روستا و فرهنگ بومی و جلب مشارکت مردم محلی، ارائه شیوه های مناسب برای منطبق ساختن باورها و ارزشهای سنتی باشد شرایط امروزی منافع روز افزون را نصیب مناطق روستایی می سازد.
با توجه به این مهم در این کتاب به ارزیابی و بررسی پتانسیل های گردشگری استان های مختلف کشور با توجه به جدید ترین اطلاعات اقدام شده و نه تنها به این بررسی پرداخته لبکه به این مهم نیز توجه نموده است که آیا در شرایط حاضر گردشگری روستایی در ایران می تواند به توسعه پایدار این مناطق کمک نماید؟ بنابراین به اثرات مثبت و منفی ناشی از این نوع گردشگری اشاره و نظرات موافق و مخالف در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته است.
کتاب حاضر در بردارنده چهار فصل می باشد؛ در فصل اول مفاهیم اساسی در زمینه گردشگری، گردشگری روستایی و مسائل توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل دوم مسائل کلیدی گردشگری روستایی و منطقه بندی آن، اثرات مختلف آن و اهمیت آن در دنیای کنونی مورد بحث و تحلیل قرار گرفته است. فصل سوم که به بحث در مورد روستاهای هدف گردشگری تک تک استان های کشور پرداخته و جدید ترین اطلاعات سال 1390-1389 در آن، در زمینه روستاها، امکانات، مسیر ها و نقشه های به روز آورده شده است به گونه ای که اطلاعات گردشگری روستایی استان البرز به عنوان جدید ترین استان کشور نیز مورد بحث قرار گرفته است.
فصل چهارم که به عنوان مهم ترین فصل این کتاب می باشد به بررسی نقش گردشگری روستایی در توسعه پایدار روستاها به خصوص در کشور ایران پرداخته و نظرات موافق و مخالف در این زمینه مورد بحث قرار گرفته است و در ادامه با توجه به اطلاعات خدمات و تسهیلات گردشگری روستایی ایران به ارزیابی و بهره مندی استان های مختلف در این زمینه با توجه به دو مدل کاربردی تحلیل خوشه ای و عاملی پرداخته شده و نتایج به صورت جداول و نقشه هایی ارائه گردید ه است.
در پایان خاطر نشان می نماییم که این کتاب با توجه به تمام دقتی که در گردآوری مطالب شده است، صراحتاً خالی از اشکال و ایراد نمی باشد؛ لذا دست یاری و کمک کلییه عزیزان، محققان و صاحب نظران در این زمینه در راستای رفع اشکالات احتمالی را می فشاریم. امید است مطالب کتاب حاضر که در بردارنده تلاش ها مولفین و تحقیقات پیشینیان در این زمینه می باشد، کمک کار کلیه دوستان و علاقه مندان این حوزه باشد.