مبانی نظری احزاب سیاسی
تماس بگیرید
نویسنده: عباس شادلو
نشر: وزرا
توضیحات:احزاب سیاسی مهمترین مشخصه دموکراسی و عینیترین ویژگی آن هستند و میتوانند بیانگر سطح اجرایی و عملی یک نظام دموکراتیک باشند. درواقع احزاب در یک جامعه دموکراتیک، سازمانهایی بوروکراتیک محسوب میشوند که برای پیگیری هدف کسب قدرت از طرق مشروع مانند انتخابات فعالیت میکنند.
برای جامعه ایرانی که جامعهای در حال گذار به دموکراسی محسوب میشود شناخت احزاب و گونهشناسی و کارکرد آنها و روابط آنها با دیگر نهادهای جامعه، قوانین مربوط به آنها و مسایل مالی و دهها موضوع مرتبط دیگر امری ضروری بهنظر میآید. هرچند در جامعه در حال گذار هنوز احزاب واقعی شکل نگرفتهاند اما طرح چنین مسایلی نیز خالی از فایده نخواهدبود و در درازمدت نقش اساسی در حرکت به سوی نظام حزبی و زمینهسازی برای شکلگیری آن خواهدداشت.
«مبانی نظری احزاب سیاسی» به قلم عباس شادلو با اتکا به منابع دست اول محققان برجسته علوم سیاسی به معرفی نظام حزبی و پیچیدگیهای آن که پدیدهای نسبتاً جدید در جامعه ایران است پرداخته و کوشیده است تا در مسیر گفتوگو درباره حزب، نظام حزب، حزبگرایی و بینش حزبی در جوامع علمی و دانشگاهی گشایشی پدید آورد و آغازگر راه طولانی شناخت و آموزش در این حوزه باشد.