وزن چیزها (فلسفه و زندگی خوب)
175,000 تومان
نویسنده: جین کازز
مترجم: عباس مخبر
نشر: بان
توضیحات :از همان دم که سقراط به وضوح اعلام کرد که «زندگی بررسی نشده ارزش زیستن ندارد»، توجه به زندگی و تأمل در چند و چون آن از موضوعات بسیار جدی و مورد اهتمام فیلسوفان واقع شد.
کاملاً روشن است که بررسی موردنظر سقراط یک بررسی فلسفی است و نه برخوردی سطحی، عادی و معمولی. بیشتر فیلسوفان این آرمان سقراطی را در فلسفه ورزی خویش پیش چشم داشتند و جایگاه مناسبی در فلسفه خود به آن بخشیدند. حتی در نگاه فیلسوفانی چون افلاطون پرداختن به زندگی به حدی اهمیت دارد که غایت نهایی فلسفه را در این می دانند که زندگی همه انسان های جامعه را هم به جهت نظری و هم به جهت عملی به سامان کند. ازاین روست که فیلسوفان را فرزانگان و اندیشمندانی می دانند که چگونگی زندگی درست و خوب را به انسان ها نشان می دهند. در طول تاریخ نیز به همین دلیل به آنان لقب حکیم می دادند.
البته ممکن است کسی گمان کند که فلسفه نه تنها ربطی به زندگی ندارد بلکه اساساً از آن دور است و باعث دوری از زندگی واقعی می شود؛ اما این گمان پنداری باطل است؛ زیرا هر نوع زندگی و هرگونه زیستنی پیشاپیش نوعی نگاه به انسان، زندگی، جهان و غایت انسان را فرض می گیرد. سپس با توجه به آن ها تلاش می شود که زندگی انسانی تنظیم و تنسیق و مدیریت شود. همه این موارد مقولاتی فلسفی هستند که نقد و بررسی صحت و سقم آن ها فقط در فلسفه و با فلسفه امکان پذیر است.
خانم جین کازز نیز در این کتاب قصد دارد در همین مسیر گام بردارد و خواننده را به قدم نهادن در این راه ترغیب و تشویق کند. او برای این منظور هم حاصل آراء و نظریات فیلسوفان بزرگ را پیش چشم داشته و هم افکار و تأملات و نظریات خود را به خواننده عرضه کرده است.
این کتاب پس از مقدمه نویسنده، شامل ده فصل است. عناوین جالب این فصول به ترتیب عبارت اند از:
۱-این دنیای فانی
۲-زندگی های عجیب
۳-عقل و شانس
۴-آیا خوشبختی تنها چیزی است که اهمیت دارد؟
۵-ضرورت ها
۶-سردرگمی های تنوع
۷-انتخاب های دشوار
۸-در تلاش خوب بودن
۹-قلمرو دینی
۱۰-هدف گیری