آیین سخنوری
تماس بگیرید
نویسنده:نزاهت اکبری فر
نشر: ساکو
توضیحات: دنیا به هر شکلی که پیش برود و در هر کهکشانی که قرار گیرد نیاز به ارتباط همواره حیاتیترین نیاز انسان است و شاید امروزه نیاز به درک معنا در ارتباط بیشتر از گذشته خودنمایی میکند، در دنیای الکترونیک اندیشمندان و سازندگان نرمافزارها سعی کردهاند که با وجود ارتباط افراد بشر با یکدیگر در مسافتهای طولانی حس ارتباط تصویری و تعامل از بین نرفته و بشر خود را سرگردان و تنها در تایپ حروف و انتظار برای دریافت جواب تایپ شده حس نکند. انسانهایی که مدتها در کهکشان شفاهی از حضور یکدیگر و پی بردن به دنیای درونی از طریق تعامل دو سویه لذت بردهاند آمادهی ورود به دنیایی هستند که با توجه به تمام پیشرفتهای حاصل از تمدن، حس دوباره دیدن و تعامل دو سویه را به آنها برگرداند.
سخرانیهای الکترونیک امروزه جوابگوی این نیاز انسانهاست (در بخش ضمیمه به آن پرداخته شده است) و بسیاری از کاربران اینترنتی از بودن در دنیای Tedx لذت برده و مسرور میشوند.
سخنرانی چه در دنیای شفاهی، چه به صورت تلویزیونی و چه در دنیای اینترنتی دارای اصول و قواعدی است، دانستن این اصول و قواعد شاید ضروریترین درسی بود که هر فرد متفکری برای بیان اندیشههای خود در قرون گذشته باید فرا میگرفت و به همین علت است که تاریخچهی سخنرانی در کشورهای مطرح در آن اعصار پربار و خواندنی است، شاید امروزه با توجه به آنکه افراد مدتها از آن دوران دور بودهاند یادگیری این فن را چندان مهم تلقی نمیکنند و به آن بها نمیدهند ولی باید بدانیم که شاید تأثیرگذارترین اندیشههای ما زمانی منتقل میشود که بتوانیم در ضمن آنکه خوب میاندیشیم، خوب مینویسیم، زبان بینالمللی را خوب میدانیم و کار با رایانه را حرفهای انجام میدهیم خوب ظاهر شویم و خوب سخن بگوییم.
کشور ایران از جمله کشورهایی است که زبان شفاهی در آن هنوز کارسازتر از دنیای چاپ و الکترونیک عمل میکند، حتی افراد با قرار گرفتن در محیط حضوری از ارتباط غیرکلامی یکدیگر نیز هزاران برداشت به عمل میآورند. شاید بارها تجربه کردهاید که حتی با ارائهی بروشور و کتابچهی راهنما و …، ارباب رجوع از شما خواسته است متن نوشته شده را به صورت شفاهی برای او توضیح دهید و یا حتی تجربه کردهاید که با آنکه از طریق سایت سازمان خود میتوانید با مدیران رده بالا در تماس باشید ولی در انتظار آن هستید که در سالن کنفرانس با دیگر کارکنان گردهم آیید و به سخنرانی مدیرتان گوش فرا دهید و با جلسات پرسش و پاسخ به جوابهای سؤالتان دست یابید. مدیران سازمانها نیز اغلب خواستار گزارش شفاهی عملکرد کارکنان هستند تا بتوانند در آن واحد با برقراری تعامل چهره به چهره مشکلات را رفع نمایند.
اندیشهی طراحی این کتاب با توجه به همهی آنچه در مورد اهمیت سخنرانی بیان کردیم شکل گرفته است، در فصل اول با بیان مقدماتی در مورد تعریف و تاریخچهی سخنرانی، همچنین نمونههایی از سخنرانیهای قرون گذشته سعی شده است اهمیت سخنرانی در ذهن مخاطب پررنگ شود، فصلهای بعدی این کتاب (سه فصل) به سه قسمت اصلی سخنرانی چه بگوییم، به چه ترتیب بگوییم و چگونه بگوییم پرداخته است و در هر قسمت سرفصلهایی که عمدتاً دغدغههای اصلی یک سخنران در باب سخنرانی در مجامع است مطرح شده. تمرینهای هر فصل راهنمای دروس برای کار عملی دانشجویان بوده و انجام آنها به روند عملی کار سخنوری کمک خواهد کرد. در قسمت آخر نیز مطلبی کوتاه دربارهی سخنرانیهای الکترونیک به شکل بخش ضمیمه طراحی شده است.