گیلیاد
250,000 تومان
اطلاعات کتاب
درباره کتاب
رمان «گیلیاد» اثر مریلین رابینسون با ترجمه مرجان محمدی از سوی انتشارات آمون منتشر شد. نامههای یک کشیش سالخورده به پسر خردسالش محور اصلی داستان است. در میان نامههای کشیشی به فرزندش هفت سالهاش است که در میان آن نامهها به خانوادهای اشاره میشود؛ خانوادهای که موضوع زندگیشان به شکلگیری کتاب «خانه»، سومین رمان رابینسون هم منجر شده است. رمانی که آن هم توسط نشر آموت در ایران عرضه شده است و با استقبال نسبتا خوبی نیز مواجه شد.
به گفته مترجم، نویسنده این رمان به دلیل نگاه معنویاش در جهان پرطرفدار است، ولی در ایران هنوز به خوبی معرفی نشده است. او میگوید در این رمان بخشی از ماجراهای داستان «خانه» از نگاه این کشیش روایت میشوند و ماجراهای کتاب در «آیووا» روی میدهد. راوی رمان «گیلیاد» کشیش پیری است که از بیماری قلبی رنج میبرد و مهمترین دغدغهاش این است که پسر هفت سالهاش بعد از مرگ او، خاطرات چندانی از پدرش در ذهن نخواهد داشت و به همین دلیل شروع به نوشتن نامه برای فرزندش میکند.
بنابر گزارش ناشر، این رمان با عنوان «Gilead» در سال 2004 میلادی منتشر شد و یک سال بعد جایزه ادبی پولیتزر در بخش داستان و جایزه مجمع منتقدان کتاب ملی را از آن خود کرد. نویسنده این کتاب نیز در سال 2012 جایزه افتخاری علوم انسانی آمریکا را از ریاست جمهوری این کشور دریافت کرد و در سال 2013 نیز نامزد نهایی جایزه ادبی من بوکر شد.
آنطور که مترجم کتاب اعلام کرده، این رمان با اطلاع رابینسون از ترجمهاش به زبان فارسی بازگردان و منتشر شد و به طور ضمنی وی در یک نامه اجازه ترجمه آن را داده است: «با این حال من در ابتدای ترجمهام بر رمان «خانهداری» این نویسنده که در آینده منتشر خواهد شد، متن نامه رابینسون خطاب به مخاطبان ایرانیاش را نیز خواهم آورد.»
«مریلین رابینسون نویسنده معاصر آمریکا (1943) در شهر سنتپونت چشم به جهان گشود. دکترای زبان انگلیسی را در شهر واشنگتن به پایان برد و هماکنون استاد کارگاه نویسندگان دانشگاه آیوواست. اولین رمان او «خانهداری» در سال 1980 منتشر شد و جایزه بنیاد همینگوی را از آن خود کرد. دومین رمان این نویسنده به نام «گیلیاد» در سال 2004 به چاپ رسید و جایزه کانون منتقدان کتاب ملی، امبسادور و جایزه پولیتزر سال 2005 را برد. سومین رمان مریلین رابینسون با نام «خانه» در سال 2008 منتشر شد و جایزه ملی آن سال و جایزه اورنج انگلستان را نصیب خود کرد. این کتاب از میان 156 عنوان و از سوی 123 کتابخانه از سراسر دنیا، نامزد جایزهی ایمپک دوبلین 2010 شد که به عنوان گرانترین جایزه ادبی شناخته میشود. با اینکه رمان «خانه» و «گیلیاد» در راستای هم پیش میروند و شخصیتهای داستان یکی هستند، اما هر یک خوانشی مستقل دارند. نام این نویسنده در فهرست نهایی نامزدهای جایزه من بوکر بین المللی 2013 نیز به چشم میخورد.»